Rasathaneler
Okulumuzun içerisinde konumlandırılmış iki adet rasathane bulunmaktadır. Bu rasathanelerde iki taşınabilir Güneş teleskobu, 60 cm çaplı aynaya sahip iki adet sabit optik teleskobu yer almaktadır. Teleskoplar ile aynı binada bulunan iki adet sınıf, öğrencilerimize etkili bir öğrenme alanı sunmaktadır.
Kendi içinde filtresi bulunan taşınabilir Güneş teleskopları, sabit optik teleskop ile Güneş gözlemini mümkün kılmak için kullanılan Güneş filtreleri sayesinde öğrenciler, güvenle Güneş lekelerini, patlamalarını ve tutulmaları inceleyebilirler.
Çeşitli büyütme güçlerine sahip (4-26 mm) okülerler (göz merceği) ve Ay filtresi sayesinde gece gözlemlerinde, uydumuz ve binlerce sönük cisim detaylarıyla incelenebilmektedir.
Rasathanelerde bulunan sınıflarda astronomi dersleri yürütülmekte birlikte eş zamanlı olarak ilkokuldan liseye diğer tüm kademelerde astronomi kulübü gerçekleştirilmektedir. Astronomi derslerini içeriği her sınıf seviyesinde farklı olacak şekilde modüller halinde kurgulanmıştır.
Okulumuzun Astronomi dersleri, alanında uzman öğreticiler tarafından özel olarak hazırlanan bir müfredat ile Fen Bilimleri derslerinden ayrı olarak yürütülmektedir. Kreş ve ilkokul sınıflarımızın öğretmenleri de ilgili ünitelerinde rasathanemizi kullanarak, öğrencilerimizin astronomi bilgilerini erken yaşta kazanmalarını ve ilgilerini canlı tutmalarını sağlamaktadırlar.
Kulüp içerikleri de yine özel olarak tasarlanarak, teleskopların kullanımlarının öğrenilmesi başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle ilerletilmektedir. Tasarım sınıflarımızda modeller tasarlanmakta, uzay teknolojileri alanında maket tasarımları yapılmakta, yine okulumuz bünyesinde yer alan sinema salonunda astronomi ve uzay temalı filmler izleyip söyleşiler gerçekleştirilmektedir. Yurtlarda kalan öğrencilerimiz, okulumuz bünyesindeki fotoğrafçılarımızın da destekleri sayesinde astronomin en nadide alanlarından birisi olan astrofotoğrafçılığı da etkin bir biçimde gerçekleştirmekte ve gökyüzünü fotoğraflamaktadırlar.
Kütüphanemizdeki çok sayıda astronomi ve uzay alanındaki kitaplar, dergiler ve açık kaynaklar ile öğrencilerimizin teorik bilgiye erişimi de sağlanmaktadır.